Otvaranje izložbe: ‘’Nina’s Food Art: Sve dugine boje” u 19:00h

Izloženi radovi predstavljaju dosadašnje Ninino istraživanje u polju hrane. Prikazana je vizuelno primamljiva hrana i piće koja svojom sočnošću treba da privuče posmatrača. 

Celokupnoj postavci pripojene su dve nove slike koje nastaju nakon master studija. U njima je implementirana ljudska figura, ali ne kao puki dodatak već obrađivane teme. Predstava čoveka treba da doprinese samom sudu o našem odnosu prema slatkišu ili lepoj tečnosti koju model konzumira.

O umetnici: Rođena je 1995. godine u Užicu. Nakon završetka Užićke gimnazije, upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Vlade Rančića. Master studije iz slikarstva završava na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Simonide Rajčević.

Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama u Užicu, Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Subotici. Do sada je imala pet samostalnih izložbi. Novosadskoj publici se predstavila u galeriji Bel Art i KC Fabrika, dok je u Beogradu izlagala u galeriji Božidarac i Digitalnoj galeriji Kolarac. Poslednji put samostalno izlaže u galeriji Reflektor u Užicu.

Ninin rad možete pratiti ovde:

https://www.instagram.com/ninas_foodart/?hl=sr 

Vreme: 19:00

Lokacija: Kuća ljudskih prava, Kneza Miloša 4