Warning: include_once(/home/parada/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/parada/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/parada/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/share/pear') in /home/parada/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22
Lažna vest o Prajdu u Leskovcu - Beograd Prajd

Lažna vest o Prajdu u Leskovcu

Back to Press

Lažna vest o Prajdu u Leskovcu

Povodom lažne objave na društvenim mrežama da će se danas u Leskovcu održati Parada ponosa, Beograd Prajd izražava duboku zabrinutost zbog povišene homofobije u društvu koja se u poslednje vreme intenzivirala i prerasla u otvorenu mržnju i fizičko nasilje. Podsećamo da ovo nije prvi put da se na društvenim mrežama šire lažne vesti i koriste za raspirivanje homofobije. I tokom prošle godine  širile su se lažne objave da će se Prajd održati u gradovima u kojima nikada nije bio ni planiran. 

Izražavamo osudu današnjeg napada na novinara JuGmedie i pozivamo policiju i tužilaštvo da hitno procesuiraju izvršioce ovog napada. Takođe, oštro osuđujemo izjavu člana Dveri u Leskovcu Slavoljuba Milenkovića koji je podržao napadače na novinara i istog novinara homofobično uvredio. 

Današnja slika iz Leskovca primer je duboko ukorenjene homofobije u našem društvu koja se za kratko vreme pretvori u otvoren fizički sukob. Solidarno stojimo sa pripadnicima i pripadnicama LGBT+ zajednice u svakom mestu u Srbiji i nastavićemo borbu za jednakost članova zajednice ma gde oni živeli.

Share this post

Back to Press