Warning: include_once(/home/parada/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/parada/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/parada/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/share/pear') in /home/parada/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22
Jedanaesti napad na Prajd info centar – nema odgovornih - Beograd Prajd

Jedanaesti napad na Prajd info centar – nema odgovornih

Back to Press

Jedanaesti napad na Prajd info centar – nema odgovornih

Prostorije Prajd info centra u Beogradu sinoć su ponovo napadnute. Jedanaesti put od otvaranja. Napad se dogodio kada je grupa maskiranih napadača šutirala izlog i vrata, što je dovelo do lomljenja brave i inventara. 

Beograd Prajd izražava zabrinutost povodom eskalacije nasilja prema prostorijama Beograd Prajda. Za prethodnih deset napada na Prajd info centar, nikada niko nije odgovarao. Centar se nalazi u centralnoj beogradskoj ulici.

LGBT+ zajednica je izložena ne samo diskriminaciji, već i nasilju koje najčešće prolazi bez zakonskih posledica po učinioce. 

Pojedinci koji su percipirani kao LGBT+ osobe često su obeshrabreni da prijave nasilje i diskriminaciju koju trpe upravo zbog nedostatka reakcije zvaničnika, kao i čestih slučajeva sekundarne viktimizacije, gde su izloženi dodatnim neprijatnostima od strane pripadnika javnih organa.

Pozivamo na odgovornost institucije da učionice identifikuju i da postupaju u skladu sa zakonom. 
Beograd Prajd

Share this post

Back to Press