Warning: include_once(/home/parada/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/parada/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/parada/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/share/pear') in /home/parada/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22
Pridruži se akciji solidarnosti sa Instanbul prajdom - Beograd Prajd

Pridruži se akciji solidarnosti sa Instanbul prajdom

Back to Press

Pridruži se akciji solidarnosti sa Instanbul prajdom

Parada ponosa u Istanbulu je petu godinu zaredom zabranjena, a na mirno okupljanje 30. juna nadomak Trga Taksim policija je odgovorila preteranom upotrebom sile, ispaljivanjem gumenih metaka i suzavcem.

U nameri da izrazimo solidarnost sa našim saborcima/kinjama iz Turske, pozivamo vas da tokom 2. i 3. jula u periodu od 12h do 20h dodjete do Prajd Info Centra i ostavite svoju poruku za turske vlasti, koje ćemo mi kasnije dostaviti Ambasadi Turske.

Ovakvo postupanje prema LGBT+ zajednici je svakodnevica u Erdoganovoj Turskoj.

Trans zajednica u Turskoj je u posebno lošem položaju, a u 2018. godini je zabeleženo najmanje četiri slučaja ubistva trans žena.

LGBT+ aktivisti iz Turske su bili uz našu lokalnu zajednicu onda kada je Beograd Prajd bio rizičan i zabranjivan. Sada je trenutak da mi solidarno stanemo uz njih u borbi za pravo na slobodno okupljanje i dostojanstven život svih LGBT+ osoba u Turskoj.

Share this post

Back to Press