Međunarodna zajednica je i ove godine dala podršku LGBT zajednici u Srbiji u njenom
nastojanju da organizuje Nedelju ponosa i Prajd šetnju.

U pismu podrške nemački ambasador Hajnc Vilhejm kaže: „Pravo na mirno okupljanje je jedno od fundamentalnih prava i LGBT osobama kao i svima treba omogućiti da to pravo uživaju bez straha od pretnji ili nasilja nad učesnicima Parade“ i dodaje: „Garantovanje prava LGBT osoba zahteva aktivnu i jasno određenu politiku državnih institucija, kako na centralnom tako i na lokalnom nivou“.

Norveški ambasador Nils Ragnar Kamsvag ističe: „Vlada i civilno društvo treba da stimulišu kulturu tolerancije i socijalne inkluzije prema LGBT zajednici“, a Loren Stokvist, ambasador Holandije u Srbiji, dodaje: „Napredak u obezbeđivanju pune slobode okupljanja i slobode izražavanja LGBT zajednice biće pozitivan korak u menjanju percepcije javnosti prema LGBT osobama“.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Majkl D. Kirbi, u pismu ističe: „Pozdravljam napore koje ulaže Organizacioni odbor Parade ponosa da širi naše zajedničke vrednosti, a to su: jednakost, dostojanstvo i tolerancija u Srbiji“.

Pisma podrške Beograd Prajdu poslali su i ambasadori Australije, Belgije, Danske, Finske, Francuske, Irske, Italije, Kanade, Luksemburga, Portugala, Španije i Švajcarske.